Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Mouton Rothschild

(1)

Vinslottet Château Mouton Rothschild i Bordeaux är känt för sina exklusiva lagringsviner på cabernet sauvignon. Det inte många vet är de faktiskt en gång brukade fraktas med luftballong. 

Vad är Château Mouton Rothschild?

Château Mouton Rothschild är ett av de mest välkända och prestigefulla vinslotten i Bordeaux i sydvästra Frankrike. Här görs framförallt rött vin av toppkvalitet.  

Vart ligger Château Mouton Rothschild?

Château Mouton Rothschild ligger i Pauillac, en del av Médoc-distriktet i Bordeaux. Pauillac ligger längs floden Gironde och utgör en del av den prestigefyllda vinvägen "Route des Châteaux" i Bordeaux-området. Château Mouton Rothschild är ett av de mest framstående slotten i Médoc och är internationellt känt för sin högkvalitativa vinproduktion och sin plats i den franska vinkulturen.

Vilka druvsorter används i Pauillac?

Området är berömt för sina prestigefyllda vingårdar och framställning av högkvalitativt vin, särskilt röda viner baserade på druvsorter som cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och andra.

En världsberömd blandning med fokus på cabernet sauvignon

Det ikoniska vinet från Château Mouton Rothschild kännetecknas av sin höga andel av druvsorten cabernet sauvignon i blandningen. Det har blivit en signaturstil för slottet och har bidragit till dess ständiga popularitet och erkännande världen över.

De mäktiga människorna bakom Château Mouton Rothschild

Château Mouton Rothschild är mer än bara ett vin. Det är en historia som präglas av en familj med en passion för vinframställning som sträcker sig över generationer. Detta anrika vinslott är känt för att vara en av världens mest prestigefyllda vingårdar och deras historiska arv är lika fascinerande som vinet de producerar.

Nathaniel grundade Château Mouton Rothschild och Philippe gjorde det berömt

Slottet Mouton Rothschild grundades av baron Nathaniel de Rothschild på 1800-talet. Men det var baron Philippe de Rothschild, som tog över driften i början av 1900-talet, som verkligen satte slottet på den internationella vinlistan.

En udda tradition - konstnärer på etiketterna

En av de mest intressanta traditionerna på Château Mouton Rothschild är deras användning av konstnärsdesignade etiketter. Det var baron Philippe de Rothschild som började denna unika tradition 1945, genom att be världsberömda konstnärer att skapa speciella etiketter för varje årgång.

Ta plats i historien om Château Mouton Rothchild - för en euro

Château Mouton Rothschild erbjuder en unik upplevelse för vinälskare. För en symbolisk summa på en euro kan besökare skriva in sitt namn i en gästbok och därmed säkra en plats i slottets historia. En enkel, men minnesvärd, gest från den här ikoniska vingården.

Vinet transporterades i luftballong

En annan kuriositet kring Château Mouton Rothschild är hur de, under andra världskriget, fraktade vinet från slottet via luftballonger istället för med lastbil eller tåg. Det rådde nämligen brist på transportmöjligheter och bränsle för traditionella transportmetoder och kunderna i Bordeaux ville ha sitt vin.  

Sammanfattning: Château Mouton Rothschild

Genom en unik kombination av historia, passion och innovation har Château Mouton Rothschild säkrat platsen som en av världens mest respekterade vingårdar. Dess engagerande historia och spännande traditioner gör det till en fascinerande destination för vinälskare och historieentusiaster över hela världen.