Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Haut Brion

(1)

Château Haut-Brion har en av de längsta och mest intressanta vinhistorierna, vad beträffar någon annan vingård i Bordeaux.

Utforska Château Haut Brions fascinerande resa från sina keltiska rötter till dagens prestigefyllda status som en av Bordeauxs äldsta och mest ansedda vingårdar. Grundad på historisk mark med dokumenterad odling sedan 1426 och bär på en unik arvstradition.

Namnet Haut Brion härstammar från det keltiska ordet "Briga," vilket löst översätts till en höjning eller högt land. Genom århundradena har Haut Brion stått som en symbol för överlägsenhet och innovation inom vinproduktionen.

Château Haut Brions imponerande historia

Haut Brion blickar tillbaka på en imponerande historia som den äldsta kontinuerligt fungerande vingården i Bordeaux. Från dess tidiga dagar som Aubrion år 1521 till att vinet för första gången recenserades professionellt av Samuel Pepys 1663 på Royal Oak Tavern i London - en händelse som cementerade Château Haut Brion som det första vinet att få en officiell recension.

Det som verkligen sätter Haut Brion i en klass för sig är dess banbrytande insatser inom vinmakning. Som det första Bordeaux-slottet som producerade lagringsdugliga viner introducerade de längre fatlagring och var pionjärer inom tekniker som att fylla på tunnorna för att minska syreexponering. Denna framåtblickande inställning har gjort Haut Brion till en ständig pionjär och banbrytare.

1855 klassicficeringen

"First Growth-status". Sedan 1855 har Château Haut Brion blivit synonymt med exceptionella viner. De har fortsatt att vinna erkännande för sin höga kvalitet och unika smaker, och deras viner passar perfekt till en mångfald av kulinariska upplevelser.

Nutida ledning har hållt fast vid den ärofyllda traditionen. Från Clarence Dillon, som förvärvade vingården 1935, till dagens prins Robert av Luxemburg, är engagemanget för att upprätthålla och överträffa Haut Brions arv starkare än någonsin.

Druvsorter hos Château Haut Brion

Över 50 hektar vinodling uppdelad mellan merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc och petit verdot för röda viner, samt sémillon och sauvignon blanc för vita, fortsätter Haut Brion att odla och producera viner av exceptionell kvalitet.

Genom att kombinera en unik terroir, djup kunskap om vinodling och en passion för innovation har Château Haut Brion stärkt sin position som en ikon inom vinvärlden. Utforska deras fascinerande resa och upptäck varför Haut Brion fortsätter att vara en måttstock för kvalitet och elegans i varje flaska.