Champagne Alain Bailly

(3)

Ett traditionellt champagnehus med stark identitet, där kunskap och hantverk gått i arv från föräldrar till barn i sex generationer. Idag är det Maxime Bailly, barnbarn till Alain, som styr över bubblorna här. 

"Sex generationer av lyhördhet, passion, teknisk kunskap och respekt för naturen visar sig i den starka identiteten hos våra champagner och vårt vinhus."

Ungefär så beskriver Champagnehuset Alain Bailly sitt arbete som började på 40-talet i byn Villedommage i Champagne.

I mer än sex generationer har de gjort bubblor här. De första flaskorna producerades av Henri Bailly under varumärket Bailly Frères, som sedan blev till Bailly Raymond på 1960-talet. Alain Bailly och hans fru skapade vingården i Serzy-et-Prin och blev därmed Récoltant-Manipulant, det vill säga oberoende vinodlare. 

I början av 1990-talet tog Franck, son till Alain över gården. På 2000-talet gick hans två systrar Patricia och Nathalie med i företaget. Idag är Maxime, son till Franck och barnbarn till Alain, källarmästare i champagnehuset. 

En riktigt traditionell familjehistoria alltså, där champagnekunskapen gått i arv från föräldrar till barn i över 80 år.