Det är ett mångsidigt vin - njut av det på egen hand, som en flott aperitivo - eller servera det tillsammans med grillad lax, kyckling eller BBQ-rökta grönsaker och en haloumikebab.
Doft av sommarbär. Ljusa smaker av jordgubbar, körsbärsnoter och en fin citronavslutning
Barolostjärnan Claudio Manera sysslar huvudsakligen med att göra imponerande aktningsvärda rödvin i Piemonte, men med detta vin visar han att han är lika skicklig på att göra rosé. Föga överraskande använde Claudio de druvor som ingår i regionens mest kända (och dyra) röda, som, i kombination, skapar den bländande rosé, som du kan smaka här. Inriktad på silkeslen Barbera innehåller blandningen även den intensivt aromatisk Nebbiolo. En mycket försiktig pressning av båda drog ut en delikat blek laxfärg och elegant bärsmak. Detta Rosato är fyllt av doften av mogna röda bär, följt av delikata jordgubb- och körsbärsnoter.