• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 26 127 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Det tar tre år att göra vinet Malanotte. Först torkas en femtedel av druvorna (appassimento) i fyra månader. Det färdiga vinet lagras på fransk ek i två år och därefter lagras vinet ytterligare på flaska innan det släpps till försäljning. Vinet Malanotte är namngivet efter den lilla medeltida byn belägen i hjärtat av Tezze, där man odlat vin i över 3000 år. Detta vin är resultatet av flera hundra års testande och erfarenheter som förts vidare i generationer.

Passar till

Dekantera en timme före servering, tillsammans med hjortstek, vildsvin, anka, smakrika ostar eller paté.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Malanotte del Piave
Huvuddruva
Raboso
Druvor
100% Raboso
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
  • Region

    Venetien

    Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien som den också benäms i Sverige) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande varumärken som Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

  • Kategori

    Appassimento

    Den unika Appassimento-metoden vid tillverkning av vin på torkade druvor erbjuder ett underbart sortiment med smakrika, karaktäristiska viner.

  • Land

    Italien

    Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.