Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Buffalo Wings

Buffalo wings har sitt ursprung i staden Buffalo i USA. Rätten har blivit en ikonisk amerikansk klassiker, känd för sin kryddiga och smakrika karaktär. 

Sport och buffalo wings hör ihop

Buffalo wings skapades under 1960-talet och har sedan dess spridits över hela världen och blivit en kulturell symbol för den amerikanska livsstilen. Buffalo wings älskas av många för sin unika kombination av krispig kyckling och het sås. Inte minst på sportbarer är buffalo wings ett givet inslag i menyn. Det passar att äta dem med händerna medan man är social eller följer en match. Idag finns det en mängd olika varianter av buffalo wings, från milda och honungsmarinerade till extremt kryddstarka. 

Buffalo wings ska vara helt torra för att bli riktigt krispiga

För att lyckas med att göra egna buffalo wings hemma är det viktigt att börja med att välja högkvalitativa kycklingvingar och se till att de är helt torra innan tillagning. Ett experttips är att använda bakpulver i kryddblandningen för att uppnå den där perfekta krispigheten. 

Buffalo wings kan serveras med många olika tillbehör, selleristänger och blue cheese-dressing är klassiskt. I vårt recept på buffalo wings har vi en blandning av chilisås och smält smör, som också är ett traditionellt tillbehör.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, paprika, bakpulver, cayennepeppar och salt i en stor skål.

  2. Lägg kycklingvingarna i skålen med mjölblandningen och vänd tills de är jämnt täckta. Sprid ut kycklingvingarna i en ugnsform eller på en plåt. Se till att de inte ligger på varandra. Täck över och kyl i 1–1,5 timmar.

  3. Blanda smör, chilisås, peppar och vitlökspulver i en separat liten kastrull på låg värme. Koka och rör om tills smöret har smält och blandningen är väl blandad. Ta bort från värmen och spara till servering.

  4. Häll cirka 2,5 cm olja i en djup, tung stekpanna och värm till 190 °C. Oljan ska precis täcka vingarna helt.

  5. Fritera de panerade vingarna i den heta oljan i 10–15 minuter, eller tills de börjar bli krispiga och bruna. Ta bort dina färdiga buffalo wings från den heta oljan och låt dem rinna av på hushållspapper eller ett galler.

  6. Överför dina buffalo wings till ett serveringsfat och ringla över såsen.

Ingredienser (4 pers)

  • 1,2 dl vetemjöl

  • 1 krm malen paprika

  • 1 krm bakpulver

  • 1 krm cayennepeppar

  • 1 krm salt

  • 10 kycklingvingar

  • Cirka 4,7 dl vegetabilisk olja för fritering, eller efter behov

  • 60 ml smör

  • 60 ml chilisås eller annan (hot sauce) av önskad styrka

  • 1 nypa malen svartpeppar

  • 1 nypa vitlökspulver

Vin som passar till buffalo wings

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept

Jag hjälper dig med vintips!