Sammetslent, fylligt och fruktigt gör att det står bra på egna ben, men avnjut gärna med rätter på rött kött. Servera runt 16-20°C.
Doft av mogna saftiga svarta vinbär med toppnoter av cederträ och vanilj. Smaken av mogen cassis, körsbär och plommonnoter med mjuk och sammetslen charm.
Grundades 1824 och nu driven i regi av den sjunde generationen, är familjen Ossas Viña La Rosa känd för viner odlade och framställda inom egendomen, som denna härliga Cabernet. Under att vakande öga från Gonzalo Cárcamo, garanterar kalljäsning smak av saftig mörka bär, medan en kort lagring på ek lägger till kryddig komplexitet. Under det senaste århundradet har familjen utökat gården, så att de idag kan skryta med 847 hektar i den idylliska Rapel-regionen. En stor del av marken hyser vinstockar, men det finns även citrus- och avokadolundar. Druvor dra nytta av varma dagar och kalla nätter, vilket ger både fyllig smak och elegans till vinet, medan låg avkastning ger intensitet.