Ett praktfullt rödvin att servera till grillat rött kött
Doft av intensiv cassis, mörka plommon, grön paprika och eknoter. Smaken är sammetsmjuk med fylliga mogna svarta vinbär och plommon över fasta tanniner.
Jean-Marc Sauboua är ansvarig vinmakare på Le Chai au Quai och kungen av kontakter. Det är därför han inför varje årgång är i stånd att köpa in de finaste partierna av druvor. Detta läckra rödvin må ha Haut Médoc på etiketten, men alla druvor är i själva verket hämtade från en toppklassad egendom i Listrac. Där har en av JMS äldsta vin-vänner och inspirationen bakom hans röda vintillverkning, Bernard Lartigue, en superb Cru Bourgeois-egendom. Han gick med på att låta JMS ta del av hans druvor för årgång 2011, för att skapa detta fantastiska röda vin. Producerat på denna stora egendom och sedan flyttad till Le Chai för att lagras ett år på fina ekfat är detta en fruktfylld, mjuk och mycket tillfredsställande Bordeaux, som går utmärkt att dricka redan nu men den kommer att vinna på ytterligare lagring.