• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Fylligt rödvin från vinmakaren Le Chai i hjärtat av Bordeaux. Vinet vann silver i den internationella tävlingen "Les Vinalies Internationales Paris" 2013. Druvorna kommer från greve Alexandre de Malet Roquefort (ägare av Premiers Grand Crus -slotten La Gaffelière, Tertre Daugay och Armens) Chefsvinmakaren Jean-Marc Sauboua har låtit druvor från Saint Emilion Grand Cru ge ryggrad och intensiv röd frukt åt vinet, medan resten kommer från Entre Deux Mers och bidrar med en mogen karaktär. Dessutom var 2010 en enastående årgång i Bordeaux.

Passar till

Servera till kraftiga kötträtter eller grytor.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% merlot.
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade. Däremot började man producera viner med 100% Merlot när druvan nådde Kalifornien vid mitten av 1800-talet med tanke på hur lätt det var att odla Merlot och de låga tanninerna.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.