Alla sorters färska skaldjur eller en grillad vit fisk som piggvar med en fräsch sallad. Servera kylt kring 10 grader.
Ren, frisk doft med citrus, äpplen och mineraler. Lätt till medelfyllig smak i frisk stil med tydlig mineralitet, grön frukt och bra syra. Relativt lång, krispig avslutning.
La Chablisiennes historia går tillbaka till 1923 när ett antal vinodlare, mot bakgrund av den ekonomiska krisen under denna period, grundade ett vinkooperativ i hjärtat av Chablis för att tillsammans sälja sina viner. Så småningom och med en önskan om att skapa sin egen stil, beslutade La Chablisienne att ta in skörden direkt i form av must och även se till att man hade full kontroll över vinframställningen. Denna strategi har varit ett utmärkande drag för La Chablisienne fram tills dag. Idag har La Chablisienne ca 300 medlemmar och tillsammans förfogar de över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis.