Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Dogliani är uteslutande gjort på Dolcetto, som odlats på vingårdar runt Dogliani, en liten stad i Piemonte i nordvästra Italien. Vinets blev officiellt beviljad titeln Dolcetto di Dogliani DOC 1974. 2005 blev deras finare superiore befordrad till full DOCG-status och 2011 fick resten av vinerna samma kvalitetsstatus.

Passar till

Perfekt till tomatbaserade pastarätter eller gourmetpizza

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Piemonte
Huvuddruva
Dolcetto
Druvor
100% dolcetto
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Huvuddruva

  Dolcetto

  Dolcetto- som betyder “den lilla söta" har länge ansetts vara en liten enklare druvsort, men idag vet man bättre då allt fler seriösa vinmakare satsar på odlingar med exeptionella vingårdslägen. Floralitet, röda bär och härlig lättillänglighet är en bra beskrivning på Dolcetto.