Strålande fågelvin, gott till allt ifrån anka till gås eller "bara" en grillad kyckling. Servera svalt, helst ner emot 15-16 grader och gärna efter en stund i karaff.
Ren, fräsch och bärig doft av körsbär, mosade jordgubbar, örter och kakao. Medelfyllig, väldigt bärig och frisk smak med tydliga jordgubbar, röda körsbär, moreller och örter. Lena, snygga tanniner och en ren, relativt lång avslutning.
Frédéric Magnien föddes 1969 och representerar den 5: e generationen vinodlare i familjen Magnien. Efter att praktiskt tagit ha växt upp ute i vingården utbildades han vid Lycée Viticole i Beune. Efter studierna spenderade han flera år med att resa runt bland världens främsta vinproducenter och skaffa sig erfarenheter. 1995 kände han sig mogen att ta över familjeföretaget och har sedan dess gått från klarhet till klarhet genom att konsekvent producera riktiga kvalitetsviner (ofta från Vielles Vignes (gamla vinstockar)). Hans Bourgogne Pinot Noir är ryggraden i hans portfölj och innehåller all klass och finess man kan förvänta sig i en bra Bourgogne. (Vinet är ekologiskt producerat, dock ej certifierat).