Château La Liquière har 60 hektar vinodlingar i Faugères, ett område som ligger mellan Montpellier och Narbonne i Languedoc. Här producerar man 10 olika viner, både rött, vitt, rosé och mousserande. Alla vinerna är blandningar på klassiska sydfranska druvsorter i olika kombinationer. La Liquière var de första i området som sålde buteljerat vin och detta var faktiskt så sent som i slutet av 1960-talet. Före det var det vanliga att vinet såldes i ”lösvikt”. Antingen så kunde man komma till gården med egna kärl för att köpa vin eller så såldes det vidare i tankar till andra producenter i Languedoc.Cistus görs på druvor som skördas för hand, sorteras noggrant och efter pressning får den klara musten jäsa på rostfria ståltankar under temperaturkontroll, vid 16 till 20°C. Vinet lagras på stora ekfat men 10% av vinet lagras på jästfällningen i små barriquer, dvs 225-liters ekfat som ger mer karktär åt vinet, i minst sex månader.