• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Domaine Jacques Carillon Puligny-Montrachet 2013 Chardonnay

Domaine Jacques Carillon Puligny-Montrachet 2013

Pris 599 kr

Årgångar i lager

  • 2014
    699 kr
    750 ml
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Bra drickfönster nu men kan sparas till 2022
Karaktär
Elegant och smakrikt
Färg
Gyllene halmgult
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Puligny-Montrachet
Klassificering
AOC
Producent
Domaine jacques carillon
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Vintyp
Förslutning
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%

Doft & Smak

Elegant, finstämt, mineralrik, avrundad stramhet som kommer efter den fina mognadstiden och även toner av hasselnötter, smörcola och med stor terroirkänsla. Avslutningen är är lång. Allt det en klassisk storartad Puligny montrachet har att ge bjuder detta vin på.

Passar till

Vinet avnjuts bäst kring 13-15 grader och passar fint till en fetare fisk med en Beurre Blanc sås och svensk färskpotatis.

Beskrivning

Domaine Jacques Carillon Puligny-Montrachet- Ett mystiskt namn i Puligny som dateras hela vägen tillbaka till 1520-talet, dock står det "bara" från år 1632 på etiketten. Domainen har varit till största del i bröderna Jacques och Fransois ägor sedan 1981 då de tog över de flesta parceller från sin far Louis. Ägorna är dock inte stora. De flesta av domänens ynka 12 hektar vingård ligger i Puligny Montrachet, inklusive små tomter i fem stycken 1er. Crus samt kronjuvelen som är en liten tomt i Grand Cru- byn Bienvenues-Batard-Montrachet som pappan fortfarande äger men Jaques har äran att göra vin i sitt eget namn från faderns rankor. Trots att ägorna är så små är domänen en av de mest konsekventa och prestigefyllda i Puligny-Montrachet sen de senaste tre decennier tillbaka. Den starka tradition är nyckeln och att den blygsamma familjen håller en bra prissättnings policy. Detta vin är ett av få från Baune som till och med är bättre än årgång 2012.