Clos D'alzan Côtes Du Rhône Villages Signargues Rouge 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Clos D'alzan Côtes Du Rhône Villages Signargues Rouge 2012 Annan

Clos D'alzan Côtes Du Rhône Villages Signargues Rouge 2012

Clos D'alzan Côtes Du Rhône Villages Signargues Rouge 2012

Tillfälligt slut

Pris 130 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2016.
Färg
Blåröd med mörkblå stråk.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
60 % grenache, 30 % syrah, 10 % mourvedre
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Frisk, fruktig doft med röda bär, körsbär och örter. Medelfyllig, fräsch smak av röda bär, blå frukter och vegetala toner från grön paprika och trädgårdsörter. Frisk avslutning med len tanninstruktur.

Passar till

Grillspett med en italiensk sallad, pissaladiére (fransk lökpizza) eller bara som det är. Servera svalt kring 18 grader.

Beskrivning

2012 var ett bra år i södra Rhône och detta utmärkta exemplar från Michel Collomb och hans fru Valérie är väldigt mycket vin för pengarna. Vinet kommer från den relativt nya sub-appellationen i Rhône som heter Signarguesoch fick sin 'Village'-status så sent som 2005. I Rhône finns det 16 olika 'Village' vilket är ett snäpp över den rena appellationen Côte du Rhône och måste därför uppfylla striktare kvalitetskrav. Just Clos d'Alzan är ett enskilt vingårdsläge längst söderut på den östra banken och är inte bara en något avlägsen granne till Châteauneuf utan har dessutom liknande jordmån med de karaktäristiska runda stenarna. Även Robert Parker är imponerad av området; "otvivelaktigt har södra Rhône levererat topp-årgång på topp-årgång och ser ut att fortsätta erbjuda en flod av prisvärda och intressanta viner som dessutom är utmärkta till mat".