Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Mousserande vin & bubbel
  • Champagne Frankrike
  • Friskt & Fruktigt
Brun de Neuville Grand Vintage 2008 Chardonnay

Brun de Neuville Grand Vintage 2008

429kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Perfekta vinet till riktigt bra ostron! Testa annars till tartar på pilgrimsmusslor med kanderad citron och havssalt eller till den underbara osten Brillat-Savarin. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Väldigt komplex, ren doft av citrus, kalk och småkakor. med lite syre öppnar sig doften med rabarber, färsk grapefrukt och acacia. Len och frisk smak med en tydlig, kalkrik mineralitet vilket är typiskt för 2008. Frisk syra, bra frukt och lite spännande anistoner i avslutningen som håller i länge.

Omdömen

Beskrivning

Champagne Le Brun De Neuville har verkat i Champagne i över 150 år, hela tiden ägt av familjen Le Brun. I dag har familjen 152 hektar, alla i eller kring den lilla byn Sézanne och odlar till 90% Chardonnay-druvor på de sluttande vinodlingarna som är mycket kalkrika och därför producerar typiskt delikata och florala karaktärer i vinerna. Producenten anses, trots sin historia, som en kommande stjärna i Champagne och under 2014 och 2015 kammade producenten hem över 30 internationella priser. 2015 stängde de genom att bli utsedda till "Champagne Producer of the Year" av mycket prestigefulla International Wine & Spirits Competition! Detta är deras nya årgångs-Champagne från 2008!

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt