• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Back in Town Organic Glühwein Pinot Noir

Back in Town Organic Glühwein

Pris 89 kr 109 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Amodo Pinot Noir Provincia di Pavia IGT 2018

Pris: 99 kr

Ett otroligt prisvärt matvin till det mesta som flörtar mot Italien!

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller till och med 2020
Karaktär
Bärigt & Kryddigt
Färg
Djupt blålila
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
90 g/l
Alkoholhalt
10%
Se även

Doft & Smak

Glöggen smakar julkryddor, som nejlika, kanel, ingefära, kardemumma och pomeransskal. Också svart vinbär, blåbär, hallon, choklad, nöt och mandel dyker upp.

Passar till

Glögg dricks traditionellt rykande varm med russin och mandel. Många olika tilltugg passar till glögg, bland annat salt ost, höstiga pajer eller nötter. Perfekt till julgodiset eller till en riktigt bra Bratwurst när det är dags för mellanmålet!

Beskrivning

Glögg eller i Tyskland Glühwein är en söt, kryddad dryck som dricks uppvärmd. Den kan bestå av vin, sprit (brännvin, rom, brandy, konjak) samt saft och kryddor. Vår alldeles egna glögg är egentligen en tysk Glühwein! Översätter man glödgat vin till tyska blir det just Glühwein. Denna variant är bra mycket mindre söt än den svenska varianten och dricks med fördel i en ordentlig mugg med en skiva Apelsin. Tycker du att den svenska glöggen ibland blir lite för sötsliskig är detta juldrycken för dig! En standardglögg innehåller vanligtvis en mängd olika druvor och kan i många fall beskrivas som en restprodukt gjort på överblivna slattar. Denna fina Glögg är dock från den enskilda tyska vingården Weinkellerei Hechtsheim och är gjord på den kända druvan Pinot Noir. En mer högkvalitativ och spännande dryck att bjuda på till Kalle Anka blir svårfunnen!