• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Vinum Vita Est Langhe Favorita 2017 Favorita

Vinum Vita Est Langhe Favorita 2017

"Frisk och fruktig Langhe Favorita"

Pris 149 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Angus The Bull Cabernet Sauvignon 2017

Pris: 159 kr

Världens bästa köttvin!

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Fruktig & Floral
Färg
Ljust halmgult
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Favorita
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Fruktig och lite blommig doft med inslag av citrus, stenfrukt, vita blommor och ett stänk vitpeppar. Frisk och ren smak med frisk frukt som persika, nektarin och lime tillsammans med krispiga äpplen, en bra syra och lite stenig mineralitet.

Passar till

Passar bäst som aperitif eller till enklare förrätter, småplock eller till diverse skaldjursrätter. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Serien Vinum Vita Est är en av Terre del Barolos signumserier där de bara producerar klassiska, eleganta och riktigt kvalitativa Piemonte-viner.Deras Langhe Favorita är ett ungt och friskt exemplar av den nya vågen pigga vita Piemonte-viner som just nu sköljer över norra Europa.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt.