Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vignerons de Mancey

(4)

Vingårdskoooperativet i Bourgogne vars symbol är "en vänlig kram". Tillsammans gör de klassiskt, högkvalitativt bourgognevin till bra pris. 

Les Vignerons de Mancey är ett vingårds-kooperativ i Bourgogne. Det grundades 1929 och har idag vuxit till att innefattas av cirka femtio druvodlare i området som tillsammans har 120 hektar vinfält. Fälten är belägna runt Mancey, några kilometer från Tournus och Saône-floden.

De odlar alla traditionella Bourgogne-druvor såsom:

  • Chardonnay
  • Pinot noir
  • Aligoté
  • Gamay

Högkvalitativt bourgogne-vin till bra pris

Vinkällaren och produktionsanläggningen ligger i hjärtat av vinregionen, på den högsta punkten av Mâconnais sluttningar. Strukturens storlek gör det möjligt att även göra såkallade "domaine"-viner från de allra bästa vingårdslägena i området. 

De kan, tack vare att de gått samman flera små vingårdar, göra högkvalitativ bourgogne till ett bra pris. 

Den lockiga parentesen som symbol

Vignerond de Mancey har den "lockiga parentesen" (även kallad fågelkrok, klammerparentes, spetsparentes, krullparentes, måsvingar eller ackolad) som sin symbol = { }

På franska heter den "accolade" som också betyder "en vänlig omfamning".  Det tycker kooperativet beskriver dem bra. De ser den som en symbol som förenar. 

"Vilken symbol skulle kunna vara mer passande för Les Vignerons de Mancey, som förenar cirka 50 vinodlare och 120 hektar?"