Victoria Ordoñez & Hijos

(3)

Victoria Ordóñez gör vin i Malaga och brinner lite extra för den lokala druvsorten Pedro Ximenes. Tack vare henne (och andra vinproducenter i området) är Malaga idag inte bara en semesterort utan även en möjlig destination för din nästa vinresa. 

Victoria Ordoñez kommer från en vinfamilj

Vin har varit en del av Victoria Ordóñez liv så länge hon kan minnas. Hennes far, José María Ordóñez, var en pionjär inom den spanska vinindustrin och har distribuerat fina viner över hela provinsen Malaga sedan 50-talet.

Victoria tänkte först bli läkare men vinet vann

Även om Victorias egen yrkeskarriär tog en annan riktning - hon studerade till läkare och har en doktorsexamen i medicin - bestämde hon sig 2004 för att börja arbeta med vin. Till en början kombinerade hon det med sitt arbete som administratör inom hälso- och sjukvården.

Victoria menar att hon har den österrikiske oenologen Alois Kracher att tacka för allt. Hon arbetade sida vid sida med honom med fram till hans död 2007. Det var då som hennes karriär tog en ny vändning och hon bestämde sig för att fokusera på sin passion - vin.

Pedro Ximenez är Victoria Ordoñez passion

År 2015 påbörjade hon ett projekt för att återställa odlingen av den inhemska druvsorten – Pedro Ximenez – som odlas i naturreservatet uppe i Málagas bergsområde. Odlingen sker på ett både ekologiskt och hållbart sätt.

Sonen bidrar med teknik & kreativitet

Hennes son Guillermo Martín Ordóñez, agronom, arbetar tillsammans med henne. Han tillför en teknisk synvinkel och bidrar med sin personliga vision och kreativitet till vingårdens viner.