Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Sammicheli

(2)

Den toskanska familjen Piccini är ledande inom italiensk vinindustri. Sammicheli är viner skapade för att hedra Pierangelo Piccinis fru Marcella och alla kvinnor som skrivit historien om familjens framgångar. 

En av företagets mest framträdande figurer är Marcella Sammicheli, hustru till Pierangiolo Piccini (tredje generationen av familjen).

Mellan 1960-talet och fram till idag har Marcella Sammicheli varit personligt engagerad i företaget och varit högst invloverad över ett halvt sekel av företagshistoria.

Modiga och kraftfulla viner - precis som kvinnorna i familjen

Under hennes uppsikt omvandlades vingården och nådde internationell dimension. Varumärket "Sammicheli" skapades för att hedra Marcella och alla kvinnor som skrev historien om familjen.

Den gemensamma nämnare för vinerna är att de alla har en delikat men samtidigt kraftfull touch och tolkar den modiga och starka feminina sidan av familjen.

Chianti - ett vin och en livsstil

Vinslottet i vinets förlovade land, Toskana, en plats som alltid representerat en av topparna för excellens inom den italienska vinscenen. Här, bland de oändliga kullarna, är chianti inte bara ett vin, utan även en bättre livsstil.

Chianti Riserva är en symbol för Toskanas rötter, en gåva från landet och ett uttryck för dess terroir.