Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Champagne Patrick Boivin

(2)

Patrick Boivin har en egen vingård döpt efter sig. Men det var hans fru Marie-Madeleine som en gång fick ärva den av sin mormor. Patrick jobbar även som vingårdsdirektör på det välkända champagnehuset Deutz. 

Marie-Madeleine fick ärva en vingård i Champagne

Marie-Madeleine och Patrick Boivin bodde som unga i Paris. En dag fick Marie-Madeleine veta att hon fått ärva sin morföräldrars vingård i Champagne. Patrick hade länge drömt om att bo på en vingård och 1978 flyttade de till Vallée de la Marne i regionen kring Epernay, huvudstaden i Champagne. 

Champagne Patrick Boivin ligger i champagnens huvudstad Epernay

Det var en liten gård med enbart ett par vinfält. De utökade arealen successivt och odlar idag på 6 hektar både i 1er Cru- byarna Pierry och Cumières men även i Vinay, Brugny-Vaudancourt, Damery samt i Epernay. 

Vingårdsdirektör på Champagne Deutz

Patrick utvecklades snabbt inom vinmakeri och arbetar idag, utöver sina åtaganden hemma, även som vingårdsdirektör på det välkända champagnehuset Deutz. 

Båda döttrarna jobbar på gården

Dottern Celine arbetar ute på fält och i vinkällaren medan den andra dottern Baptistine ansvarar för varumärkesutvecklingen i Frankrike och internationellt. 

Typiskt för Champagne Patrick Boivin är dess mineralitet

De tre viktigaste druvsorterna i Champagne – chardonnay, pinot meunier och pinot noir – odlas på gården sedan 40 år tillbaka. Vinfälten ligger i söderläge och jordmånen är rik på marmor och kalkhaltig lera. Det gör att cuvéerna från Champagne Partick Boivin får en tydlig mineralitet och rundhet. 

Odlingen sker på ett hållbart sätt och varje år görs cirka 50 000 flaskor champagne, i form av fem olika cuvéer. 

Kyrkan där Dom Perignon ligger begravd

Några av gårdens vinfält ligger intill den lilla byn Villier känd för sin kyrka där champagnelegenden Dom Perignon ligger begravd. Hit kommer turister från hela världen för att besöka kapellet, njuta av vingårdarna och dricka champagne. Inte sällan ses de cyklandes omkring bland vinrankorna, precis så som champagneänkan Lily Bollinger brukade göra.