Oddbird

(2)

När Moa Gürbüzer grundade Oddbird 2013 var hennes vision att ifrågasätta och ändra samhällets alkoholnormer genom att skapa viner i världsklass men befria dem från alkohol.

Ifrågasätt allt

Moa Gürbüzer är en tidigare familjeterapeut och socialarbetare med över 2 decenniers erfarenhet. Hon arbetade huvudsakligen med alkoholrelaterade familjeproblem och såg först och främst alkoholens skadliga effekter på vårt samhälle. Hon blev förvånad över hur återkommande så många av frågorna var och insåg att det måste ske en strukturell förändring. Hon sa upp sitt jobb och 2013 startade hon Oddbird. Idag är Oddbird den största producenten av viner som frigörs från alkohol i Skandinavien.

Befrielse

Oddbird producerar kvalitetsviner, tillverkade med traditionella metoder som mognat i upp till 12 månader, och sedan försiktigt befriaats från alkohol för att bevara de smaker naturen avsåg. Men frigjort från alkohol beskriver inte bara avlägsnandet av ämnet. Den beskriver också befrielsen från vår dryckeskultur. Befrielse från normer och den förutfattade uppfattningen att alkohol är en integrerad del av festliga tillfällen. Befrielse är möjligheten att välja mellan med eller utan alkohol.