Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

El Enemigo Wines

(3)

El Enemigo är en av de högst rankade vingårdarna i Argentina med den världskände vinmakaren Alejandro Virgil från Catena vid rodret.

Kort om El Enemigo Wines

El Enemigo är ett samarbete mellan Adrianna Catena (Nicolas Catenas yngsta dotter) och Alejandro Virgil, chefsvinmakare på Catena samt bland Decanters topp 10 bästa vinproducenter i Sydamerika. 

El Enemigo är känt för sin cabernet franc och malbec, som fått 99 poäng av James Suckling. Dessutom har El Enemigo varit en av de mest recenserade argentinska vinerna i Robert Parkers The Wine Advocate

Vinodlingens historia

El Enemigo Wines ägs av Adrianna Catena och chefsvinmakaren Alejandro Virgil. Adrianna Catena är en historiker och den yngsta dottern till det hyllade vinproducentparet Nicolas och Elena Catena. Alejandro Virgil är chefsvinmakare på Bodega Catena Zapata. De har båda en önskan att gå tillbaka i tiden, dit de första europeiska invandrarna kom till Mendoza med önskan om att producera vin av samma höga kvalitet, eller ännu bättre, som man gjorde i Europa vid den tiden. 

Alejandro Vigil har haft så många som 17 viner på Vivinos världslista, vilket är mer än någon annan vinmakare har haft tidigare. Ett speciellt inslag i Alejandros viner är att han försöker hitta mineraliteten i var och en av de enskilda vinerna, från de enskilda fälten. 

El Enemigo betyder "fienden", och betydelsen av detta namn antyder att många stora resultat kan uppnås genom att slåss mot sin egen inre fiende. Vinet bör ses som en hyllning till segern över den inre fienden och dessutom som en hyllning till de första argentinska vinodlarnas arbete på fälten.

Viner från höglandet vid foten av Anderna

El Enemigo Wines ligger i Piedemonte al Sur vid foten av Andesbergen i Lújan de Cuyo i Mendoza, mitt i hjärtat av de bästa vinregionerna i Mendoza Highlands. Här gör Alejandro viner i världsklass av druvor från några av de högsta vingårdarna i världen.

100 poäng av Robert Parker!

Alejandro har en speciell kärlek till malbec och cabernet franc, med vilka han har skapat unika resultat genom åren. Redan med årgången 2012 toppade det prestigefyllda single vineyard-vinet Aleanna Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard som det högst rankade argentinska vinet i Robert Parkers The Wine Advocate 2016 med hela 98 poäng, och årgång 2013 har fått magiska 100 poäng, som första vin från Argentina.