Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château les Carmes Haut-Brion

(2)

Lär dig mer och köp vin från Château les Carmes Haut-Brion online.

Vad är Château les Carmes Haut-Brion?

Château les Carmes Haut-Brion är en juvel i Bordeaux-vinernas krona, en historisk vingård som ligger i Pessac-Léognan-appellationen. Den är känd för att producera röda viner av hög kvalitet, vilka är djupt rotade i regionens traditioner och terroir. Med en filosofi som fokuserar på kvalitet och innovation, har detta château etablerat sig som en av de mest spännande vinproducenterna i området.

Château les Carmes Haut-Brions historia

Château les Carmes Haut-Brion har en rik och fängslande historia som går tillbaka till 1584, då den var en del av Château Haut-Brion. Den fick sitt namn från karmelitorden som skötte vingården i nästan 200 år. Det är en plats där historien och modernitet möts, och varje flaska berättar en historia om vinmakningens konst genom århundradena.

Var ligger Château les Carmes Haut-Brion?

Vingården ligger i hjärtat av Graves-regionen, strax sydväst om staden Bordeaux. Området är känt för sin unika jordmån och sitt ideala klimat som är perfekt för vinodling. Terroiret här är en komplex blandning av grus, sand och lera, vilket ger vinerna från Chateau les Carmes Haut-Brion deras distinkta karaktär.

Vad gör Château les Carmes Haut-Brion för vin?

Vi på Vinoteket värderar Château les Carmes Haut-Brion för deras engagemang i hantverket och deras förmåga att skapa viner som speglar deras ursprung. De producerar huvudsakligen röda viner, som är kända för sin elegans, struktur och lång livslängd. Vinerna är en blandning av de klassiska Bordeaux-druvorna: Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc, vilka tillsammans skapar en harmonisk symfoni av smaker.

Hur smakar vin från Château les Carmes Haut-Brion?

Vinerna från Château les Carmes Haut-Brion är en hyllning till balans och komplexitet. De erbjuder en rik bukett av aromer, som inkluderar mörka bär, tobak och fina örter, med en subtil antydan av ek från fatlagringen. På gommen är de kraftfulla men samtidigt mjuka, med väl avvägda tanniner och en lång, minnesvärd eftersmak. Dessa viner är perfekta för den som uppskattar ett vin med djup och karaktär, och de är idealiska att avnjuta till en raffinerad middag eller att låta mogna i källaren för framtida njutning.

Vi på Vinoteket är stolta över att erbjuda vinälskare möjligheten att utforska och njuta av den distinkta karaktären hos Château les Carmes Haut-Brion. Varje flaska är en upplevelse och en inbjudan att resa genom Bordeaux's rika vinlandskap.