Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Grand-Puy-Ducasse

(1)

Bordeauxslottet Château Grand Puy Ducasse ligger på mark som en gång köptes av en av de mäktigaste famijerna i Bordeaux. Slottet byggdes vid floden Gironde istället för mitt ibland sina vinfält. Det är unikt. Och, just det, vi befinner oss i Paulliac.

Château Grand-Puy-Ducasse är en fransk vingård i appellationen Pauillac i regionen Bordeaux i Frankrike. Vinet som produceras här klassificerades som en av arton Cinquièmes Crus (det vill säga, på femte plats på topplistan över kvalitetsviner härifrån).  

Vad betyder Grand-Puy-Ducasse?

Den här vingården delar en del av sitt namn med Château Grand-Puy-Lacoste. Grand Puy är namnet på en låg grusig kulle som tidigare ägdes i sin helhet av samma egendom. Delar av vingårdarna på denna kulle såldes 1750 till en man vid namn Pierre Ducasse, vilket är ursprunget till den andra delen av namnet. Låg gruskulle + Pierre alltså. 

Familjen Segur ägde den bästa marken i Medoc

Château Grand Puy Ducasses historia går tillbaka till mitten av 1700-talet då Arnaud Ducasse köpte ett litet hus intill Girondefloden. Han fick marken av Jacques de Segur som är ett av de mest välkända namnen i Bordeaux.  Familjen Segur ägde nämligen mycket av den mark som sedan kom att bli hem åt de bästa vinslotten i Medoc.

Château Grand Puy Ducasse är slottet vid floden Gironde 

Köpet vid floden är viktigt eftersom det så småningom blev platsen för slottet. Faktum är att Château Grand Puy-Ducasse har den unika egenskapen att vara ett av de få Bordeaux-slott som inte ligger i sina vingårdar. Slottet, som byggdes på 1700-talet, ligger nära floden Gironde.