Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Fourcas

(1)

Lär dig mer och köp vin från Château Fourcas Dupre online hos Vinoteket.

Vad är Château Fourcas Dupre?

Château Fourcas Dupre är en av de många pärlorna i Bordeaux, Frankrikes mest kända vinregion. Det är ett vinhus som med sina rötter i den fruktbara jorden och med hjälp av generationers kunskap och passion för vinframställning, skapar viner som verkligen speglar sitt ursprung. Det är en plats där tradition möter modernitet, där varje flaska berättar en historia om dedikation och hantverksskicklighet.

Château Fourcas Dupres historia

Historien om Château Fourcas Dupre sträcker sig tillbaka till 1800-talet, där det etablerades som ett av de framstående vinhusen i området Listrac-Médoc. Genom åren har egendomen sett många förändringar, men den stolta traditionen av vinmakning har bestått. Varje generation har bidragit med sin del till att förädla vinhusets rykte och kvalitet.

Varifrån kommer Château Fourcas Dupre?

Château Fourcas Dupre är beläget i hjärtat av appellationen Listrac-Médoc på den vänstra stranden av Bordeaux. Regionen är känd för sin unika terroir, som kombinerar grus, sand och kalksten - en perfekt blandning för att odla de druvsorter som trivs bäst i Bordeaux's klimat. Denna distinkta geografiska position bidrar till vinernas särprägel och komplexitet.

Vad gör Château Fourcas Dupre för vin?

På Château Fourcas Dupre är fokusen främst på röda viner, som framställs av de klassiska Bordeaux-druvorna cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och petit verdot. Vinerna är resultatet av en omsorgsfull vinifieringsprocess, där traditionella metoder kombineras med modern teknologi för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Vinhuset är även känt för sitt engagemang i hållbart vinbruk, där man tar hänsyn till både miljön och framtida generationer.

Hur smakar vin från Château Fourcas Dupre?

Vinerna från Château Fourcas Dupre är kända för sin elegans och balans. De har en robust struktur med väl integrerade tanniner och en harmonisk smakprofil som innehåller noter av mörka bär, plommon, cederträ och kryddor. Med en potential att åldras vackert, utvecklar dessa viner ytterligare djup och komplexitet över tid. Vinerna är utmärkta att avnjuta i goda vänners lag, och de kompletterar en mångfald av rätter, från klassiska kötträtter till mer raffinerade kulinariska skapelser.

För den som är nyfiken på att utforska Bordeaux-viner är Château Fourcas Dupre ett utmärkt val för att upptäcka regionens rikedom och mångsidighet.