Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Champagne Gaston Révolte

(6)

Champagne Gaston Révolte blir lagrat i en tusenårig klosterkällare.
Klicka här för att läsa den fantastiska historien om familjen som kan producera 40 000 flaskor Champagne Gaston Révolte om året.

År 1963 satte Gaston Révolte inledningsvis sitt namn på etiketten. Under 2006 introducerade han hästplogen på vingården för att bearbeta marken och för att transportera de skördade druvorna. En man och en häst mellan raderna av vinstockar kan tyckas som en föråldrad bild, men trots allt är den tekniken vänlig mot jorden och skyddar den mot att bli sammanpressad.

Vitaliserar jorden

Gastons son Hubert förespråkar också han naturliga odlingsmetoder: Förutom hästen har Hubert också tre anställda samt hustrun Helen som upprätthåller traditionen i vingården. Den består av fem hektar i Avenay-Val-D'or 1er Cru och ytterliggare en hektar i Mutigny, den närmaste grannbyn, vilken är planterad med 90 % Pinot Noir och 10 % Chardonnay.

Lager tio meter under jord

De äldre brukade mena att Avenay på egen hand räckte för blandade viner. Det är en väldigt kuperad trakt. Alla kullar är exponerade olika för väder och sol. Även de norra sluttningarna ger tidiga skördar. Marken har mycket krita i Avenay, jämfört med Mutigny, som har mer lera. I denna idylliska miljö produceras en uppsättning mousserande viner, med kvalitetsbetckning cru. De skördar druvorna sluttning för sluttning och tillverkar vinet i emaljerade stålkärl. Familjen använder också en traditionell vinpress av typen "Coquard", vilken är tillverkad av rostfritt stål. Därefter får flaskorna åldras tio meter under jorden, i källaren under ett tusenårigt kloster.

40 000 flaskor om året

Hubert och hustrun Helen producerar upp till 40 000 flaskor Champagne Gaston Révolte om året. Bästsäljaren är Cuvée du 3e Millénaire, från en enda druvsort – Pinot Noir. Den stannar i vinkällaren i fem till tio år och dess smak är rund och fruktig.

Prisbilden

Prismässigt är det mest överkomliga i sortimentet Cuvée Brut Tradition, en 50/50 blandning av Chardonnay och Pinot Noir. Högst värderad som ett riktigt gourmetvin är Champagne Gaston Révolte 1er cru cuvée le Don de la mer; först åldrad flera år i källare, och sedan minst tio månader på Atlantens botten. Flaskorna levereras med beklädnad av koraller och havstulpaner.