Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Casa Bauza

(6)

Utforska Casa Bauzá och upptäck passionen, hantverket och unika terroiren som kännetecknar deras viner. Varje flaska är en resa genom generationer av kunskap och kärlek till vinodlingens konst.

Historia av Passion och utforskande

När Lorenzo Bauzá Juan anlände till Chile från Mallorca 1903, föll han omedelbart för landets bördiga mark. Han insåg att framgångsrik odling av olika frukter och druvsorter krävde en subtil balans mellan elementen. Hans son, Lorenzo Bauzá Álvarez, förde vidare arvet och fortsatte utforska olika geografiska områden.

Genom att korsa vägar mellan pisco och vinframställning växte hans passion för vin, och 1998 beslutade familjen Bauzá sig för att bli pionjärer genom att plantera vindruvor i norra Maipodalen. Målet var att skapa ett vin som ärligt återspeglade terroiren på deras vingårdar.

Casa Bauzá: Familjen, friheten och vinets magi

Casa Bauzá grundat av principen; varje nytt vin är en ny familjemedlem. De har en tro på friheten och magin i att utforska hur varje druva anpassar sig till sitt terroir. Precis som familjen stärks av både likheter och olikheter, är varje vin unikt och utforskar gränserna för smak och terroir.

Vingården: En skattkarta av terroirer

Casa Bauzá's vingård, belägen 43 km norr om Santiago i Til Til-området, representerar de ett paradis för vinmakare. Den ekologiska vingården, planterad i tre steg mellan 1998 och 2006, sträcker sig över 58,8 hektar. Med druvsorter som petit verdot, syrah, carmenere och cabernet sauvignon De strävar alltid efter att skapa viner av högsta kvalitet. Med ett spaljésystem och droppbevattningssystem vårdar de varje vinstock för att uppnå perfekt mognad.

Klimat och jordmån: Hem för unika terroirer

Belägen 650 meter över havet erbjuder Casa Bauzá ett unikt klimat med varma dagar och kalla nätter, vilket möjliggör maximalt uttryck för de planterade druvorna.

Den höga solinstrålningen definierar lövvården för att skydda polyfenoler och skalens fasthet. Jordmånen, varierande i djup och mineralinnehåll, ger möjlighet att experimentera med terroirer och öppnar dörrar för produktion av exceptionella viner.