Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Petit Verdot

(1)

En smakrik druvsort med djup, kraftig röd färg.

Petit Verdot är en smakrik druvsort med djup, kraftig röd färg. Den har sitt ursprung i Bordeaux men återfinns även i Kalifornien och Australien.

Petit Verdot

Petit Verdot är en röd druva som är omtyckt både för sin kraftiga smak och för sin härligt djupröda färg. Druvsorten odlades till en början enbart i Bordeaux men du kan idag även hitta den i andra regioner. Till exempel i Spanien, USA, Chile och Australien.

Petit Verdot genom historien

Du hittar historiska omnämnaden av Petit Verdot så tidigt som på romartiden. Den tros ha börjat producerats tidigare än den klassiska Cabarnet Sauvignonen som härstammar från samma region. Under åren har andra druvor blivit mer populära, framför allt under kalla säsonger. Namnet Petit Verdot syftar bland annat på att druvorna är mindre i storlek och även mognar senare på säsongen. Det har gjort att produktionen under kallare år har blivit väldigt liten.

Producera Pinot Verdot

Petit Verdot trivs bäst i jordmån med grus och i områden som har ett varmare klimat. Druvan behöver en lång, varm sommar för att mogna på rätt sätt. Detta gör att den växer i soliga och varma regioner som exempelvis Kalifornien, Australien och södra delarna av Europa. Producenter tillsätter även Petit Verdotdruvan som tillsats i andra viner då dess höga nivå av tanniner hjälper till att stabilisera smakerna.

Smakprofil för Petit Verdot

Petit Verdotviner är karakteristiskt kraftfulla viner med distinkta smaker. Du hittar viner som har tydliga smaker av örter och växter som exempelvis viol, syren, salvia och lavendel. Vissa producenter tillsätter även andra smaker såsom vanilj och hasselnöt vilket ger ytterligare spännande smaksensationer. Vinerna kommer med en mjuk och balanserad smak av sin lagring på ekfat. Kort sagt kommer du hitta ett Petit Verdotvin i din smak oavsett dina preferenser kring rödvin.

Petit Verdot passar till

Med sin kraftiga arom, smak och djupa färg är Petit Verdotviner perfekta att servera till kraftiga kötträtter. Grillat kött, gryta, lamm eller varför inte en kryddigare korv. Du bör servera vinet i ett glas med större kupa för att släppa fram hela smak- och aromsensationen.