Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

BrewDog

(2)

BrewDog står för ett tydligt mål: att göra den stora massan lika passionerad för specialöl som de själva är.

BrewDog är inte bara ett varumärke, det är en kraft att räkna med inom ölvärlden. Ölbryggeriet startade som en reaktion mot den tråkiga ölkulturen och har nu etablerat sig som en ledande aktör inom hantverksöl. Det är ett bryggeri som ständigt utmanar normer och strävar efter att erbjuda en unik upplevelse för varje ölälskare.

BrewDogs historia

BrewDog grundades av Martin Dickie och James Watt med anledning av att de var trötta på de industriellt bryggda pilsnerna och trånga ale-varianterna som dominerade den brittiska ölmarknaden. De beslutade sig för att det bästa sättet att lösa denna oönskade situation var att brygga sina egna öl. Därför grundades BrewDog i april 2007.

Då var Martin och James bara 24 år gamla, men de hade modet att hyra en byggnad i Fraserburgh, ta några skrämmande banklån, använda alla sina pengar på rostfritt stål och börja brygga några hardcore specialöl.

De bryggde små partier, fyllde flaskor för hand och sålde sina öl på lokala marknader och från sin gamla skrangliga skåpbil. Deras främsta mål med skapandet av BrewDog var att göra andra människor lika passionerade om specialöl som de själva är. Än idag är det fortfarande deras huvudmål.

Hur smakar öl från Brewdog?

Öl från Brewdog kännetecknas av sin djärvhet och komplexitet, med allt från fruktig session-IPA till kraftfulla stouts. Smakprofilerna är ofta intensiva med en tydlig humlekaraktär, men alltid välbalanserade för att tilltala både erfarna ölälskare och nybörjare.