Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Trenza

(14)

Två bröder varav en erkänd vinmakare och en med titeln Master of Wine, båda födda i Danmark och uppvuxna i Spanien. Det är där den börjar - sagan om Bodegas Trenza.

Trenza betyder fläta på spanska och sammanfattar vingårdens identitet bestående av två bröders sammanflätade livserfarenhet och gemensamma kärlek till förädlad druvmust.  Bröderna Tofterup har båda gjort en karriär inom vin på olika håll innan de valde att gå samman i familjeprojektet Bodegas Trenza.

Flytten till solen gjorde sonen till vinmakare

David var 15 år när hans familj flyttade till Costa del Sol i Spanien och det var där hans intresse för vin vaknade. Som vuxen blev det därför konsten och tekniken att framställa vin som banade väg för hans karriär som vinmakare i bl.a. Chile, Kalifornien, Frankrike och sedan tillbaka till Spanien. 2006 grundade han Bodegas Trenza och blev utsedd till Årets spanska vinmakare 2016 och 2018.

Vinfrälst redan vid 12 års ålder

Lillebror Jonas vara bara fem när familjen lämnade Danmark och som 12-åring var han redan fast besluten om ett liv i vinets värld. Hans drivkraft har bland annat resulterat i elittiteln Master of Wine som (hittills) den enda dansken i världen. Dessutom är han delägare i Iberian Wine Academy, en vinskola som erbjuder WSET-kvalifikationer i Andalusien.

Idag arbetar de tillsammans för att skapa spännande och kvalitetsdrivna viner på olika druvsorter som trivs i Spanien.

”Vi tror att vi med de druvor som vi har valt att fläta ihop tar de bästa egenskaperna ur varje sort och skapar viner med stor personlighet, komplexitet och unikhet. En hantverksmässig "trenza" som återspeglar frukt, terroir och Bodegas Trenzas stora potential.”