Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodega Parajes de Caldaso

(2)

Vin från Madrid. Hästar sköter plöjningen i vingården så de passionerade, unga vinproducenterna kan ägna sig åt att skapa viner med en tydlig identitet och själ. Så ligger det till på Bodega Parajes de Caldaso. 

"Terroir" strax utanför Madrid

Bodega Parajes de Caldaso är en vingård i Madrid. Ja, du läste rätt. Vingårdens druvfält är belägna strax utanför den spanska huvudstaden. Närmare bestämt i hjärtat av bergskedjan Gredos.

Plöjer vinfälten med hästar (!)

Här är jorden mager, sandig och med inslag av granit. Fälten plöjs med hjälp av hästar. Ja, återigen, du läste rätt. Vingården har bytt ut traktorerna mot hästar. 

Vinstockar som jobbar efter pensionsålder

Druvorna växer på fält som ligger mellan 800 och 920 meter över havet. Vinstockarna är av sorterna garnacha och albillo och är mellan 60 och 100 år gamla.

Fina, eleganta Madrid-viner med själ

Miguel Santiago bidrar, som femte generationens vinodlare i området, med visdom i vingården. Manuel Manzaneque står för den oenologiska kunskapen och den kommersiella erfarenheten från Aseuniv Grandes Vinos. Tillsammans har de målet att skapa eleganta viner från Madrid med själ. 

Druvrespekt & viner med tydlig identitet

I vingården arbetar de med största hänsyn till råvaran (druvan). De menar själva att de gör hederliga viner som speglar ursprunget och terroirens identitet.

Bodega Parajes de Caldaso eller Parajes de los Vidrios?

Parajes de los Vidrios är namnet på vinerna som framställs på  Bodega Parajes de Caldaso.