• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

För inte så länge sedan var det få som tänkte på något annat område än Rioja, när det kommer till stor spanska viner, men en ny generation av vinodlare och deras innovativa tekniker har lett till en renässans i kvalitet i hela landet. Cadiz må vara mest känt för sin marina historia – det var härifrån Columbus seglade till Amerika (lastad med lokalt vin), Drake plundrade staden och gjorde av med skeppslaster av sherry och slaget vid Trafalgar utkämpades i dess vatten - men den kylande havsbrisen och den kalkhaltiga jorden innebär även att Cadiz har ett fantastiskt klimat för vin. Denna moderna blandning av Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah, Merlot och lokala druvan Tintilla de Rota har lagrats en kort tid på ekfat för att ge en jämn, kryddig finish.

Passar till

Passar utmärkt till grillade lammkotletter eller rostade tomater med aubergine

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2017
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubunrött, med karmosinröda inslag
Land
Spanien
Region
Andalusien
Distrikt
Cadiz
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah, Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Distrikt

  Cadiz

  Den ständigt växande vinregionen i södra Spanien.
  Cádiz ligger i Spaniens södra del i regionen som kallas Andalusien. Här har både vita och röda viner producerats i tusentals år.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga, mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad och ekfatet.