Mas de Daumas Gassac Rouge Vin de Pays de L'Herault 2008
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Mas de Daumas Gassac Rouge Vin de Pays de L'Herault 2008 Red Blend

Mas de Daumas Gassac Rouge Vin de Pays de L'Herault 2008

Mas de Daumas Gassac Rouge Vin de Pays de L'Herault 2008

Tillfälligt slut

Pris 449 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2025
Karaktär
Medelfylligt rött
Färg
Rubinrött med lila kant
Land
Huvuddruva
Druvor
70% de Cabernet Sauvignon, 6.5% Merlot, 5.3% Cabernet Franc, 4.1% Pinot noir, 3.7% Tannat, 1.9% Malbec, 1.4% Syrah, 7.1% ovanliga druvsorter.
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Intensiv doft av mogna stenfrukter med inslag av timjan och en antydan till bränd ek. Smaken är kraftfull med massor av frukt, struktur och god aromatisk balans mellan frukt kryddor och ek. Mogna tanniner och fin avslutning. Låt vinet lufta i tre till fyra timmar och häll gärna över i karaff innan servering.

Passar till

Servera tillsammans med gratäng av aubergine och zucchini, röd paprika, fylld aubergine, en tagine-gryta av lamm, grillat pärlhöns eller en lammstek med timjan.

Beskrivning

Véronique och Aimé Guibert köpte förvärvade denna gamla bondgård 1970 utan att på förhand ha bestämt vad de skulle odla. En god vän, och tillika berömd geolog, kom på besök och kunde konstatera att klimatet och jordmånen på ägorna var osannolikt väl lämpade för produktion av kvalitetsvin. Första årgången var klar 1978 och redan 1982 hade världens ledande vinkännare utnämnt Daumas Gassac till ”Languedocs Chateau Lafite”. Vinproduktionen sker på klassisk Medoc-sätt, är helt ekologisk, utan konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel - allt för att vinerna ska fånga så mycket smak och karaktär som möjligt från områdets alla örter, blommor och speciella jordmån. Lagring sker på ekfat i 12-15 månader Området anses idag vara ett av Frankrikes mest spännande, med flera vingårdar som tillverkar viner av högsta kvalitet.