MAN Fairtrade Chardonnay 2018 Chardonnay

MAN Fairtrade Chardonnay 2018

Pris 119 kr 135 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Famille Bougrier Signature Chardonnay 2018

Pris: 119 kr

Smakrik och rund Chardonnay från familjen Bougrier

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren.
Karaktär
Friskt och fruktigt
Färg
Typiska halmgult
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Elegant och balanserad Chardonnay med frisk frukt och rostade ekfat efter att 20% av vinet mognat på små amerikanska barriquer. Apelsinmarmelad, guava och smörkola summerar det bra. Fruktig, ren smak med mycket fruktiga citrustoner, lime och stenfrukter innan en mer rund, len och fatad karaktär tar över. Bra avslutning.

Passar till

Servera kyld runt 8-12 grader. Ett väldigt bra all-round vin som passar allt ifrån minglet i trädgården till grillad fisk, gnocchi med gräddsås eller till diverse fisk- och kycklingrätter.

Beskrivning

MAN Fairtrade Chardonnay är ett specialproducerat vin åt oss på Vinoteket.se. Tack vare sitt stora nät av kontrakterade odlare så fick de in ett parti Chardonnay från en odlare och gård som certifierats med Fairtrade. Då MAN Family Wines också är certifierade för produktion och handel av Fairtrade så ville de etikettera vinet som sådant men behövde köra en speciell buteljeringsrunda till vilken de behövde kunder. Så de ringde oss och frågade och vi sa ja direkt då vi fick ett specialpris på det unika partiet.

Äntligen är det nu i lager - en smakrik, rund och len Chardonnay med både tropiska inslag från frukten och gräddiga, lite vaniljga inslag från den malolaktiska jäsningen samt viss fatbehandling. Strålande att dricka nu till ugnsrostad kyckling.

Om producenten

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakare José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh som därför började jobba tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. Namnet kommer från deras fruars initialbokstäver (Marie, Anette och Nicky) då de behövde komma på ett bra sätt att motivera varför de skulle vara borta mer hemifrån; "de är ju för er skull". De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bl.a. backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabolous values!".