Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bästa vinerna att ge bort i bröllopspresent

Under sommarhalvåret är det många som väljer att föreviga sin kärlek genom äktenskap. Bröllopen är många och vin är en underbar present att ge bort till de som gift sig. Vidare tipsar vi om de perfekta alternativen för dig som söker en passande bröllopspresent.

Bästa bröllopspresenten? Vin, såklart! Slå till på ett riktigt fint årgångsvin eller ge bort en prenumeration på vin som bröllopsparet kan njuta av under en längre period. Här tipsar vi om gott vin att ge bort i kärlekens tecken. 

Låt dig inte luras av prislappen - var kreativ

Fall inte i fällan att hitta det mest exklusiva vinet med en omfattande prislapp. Ett personligt och genomtänkt val är garanterat bättre än att välja det dyraste och pampigaste på måfå.

Fundera över din relation till brudparet och deras specifika preferenser. Kanske har de kopplingar till ett årtal eller druva? Eller kanske delar ni ett minne tillsammans som kan kopplas till ett särskilt land eller region? Vart kommer bröllopsresan att gå? Överraska dem med ett vin från en vingård i närheten.

Här är det bara din fantasi som sätter gränserna. 

Ge bort ett klassiskt vin

Känner du inte brudparet så väl kan valet av ett klassiskt ge-bort-vin vara det rätta valet. Några förslag på välkända viner med ett exklusivt rykte:

  • En god flaska champagne. Välj en årgångschampagne, d.v.s. leta efter en flaska med ett årtal på och inte den vanligare beteckningen NV (Non Vintage).
  • Ett vin från ett av de fina slotten i Bordeaux eller Bourgogne.
  • Du kan även ge bort en fin flaska Brunello di Montalcino från Toscana eller ett så kallat Super Tuscan från samma region. 
  • Piemontes stolthet är Barolo men även grannbyn Barbaresco gör fantastiska viner perfekta att ge bort. 

Överraska med en unik prenumeration 

Om brudparet är intresserade av vin och gärna avnjuter det ofta - vardag som fest - kan en vinprenumeration vara den perfekta gåvan. Här finns möjlighet att testa på nya framtida favoriter och alltid ha en uppsättning av flaskor hemma redo att korka upp. 

Så beställer du en prenumeration:

  1. Välj en passande vinlåda i vårt sortiment av prenumerationer
  2. Välj hur ofta mottagaren ska få sin prenumeration, var 4:e, 8:e eller 12:e vecka 
  3. Fortsätt till kassan och placera beställningen med leverans till mottagarens adress. Se till att fylla i mottagarens mailadress så att de får information om kommande leveranser per mail.

Prenumerationen fortlöper med det valda leveransintervallet tills dess att du som beställare kontaktar vår kundsupport och ber att få avsluta leveranserna. 

Våra prenumerationer har ingen bindnings- eller uppsägningstid. Det går alltså hur bra som helst att säga upp prenumerationen när som helst.

Lycka till!

Se de viner som är mest populära just nu och gör din beställning.
Snabb leverans hem till dörren! 

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan