Pontus Karéns smörbakade rotselleri
Testa utekocken Pontus Karéns goda förrätt: smörbakad rotselleri som avslutas över öppen eld och toppas med riven morotsalsa och rostad lök.
Gör så här hemma:
-
Skär lök, tomat och fänkål i tärningar.
-
Riv i morot och blanda upp med ajvar, sambal oelek, salt, peppar och citronjuice. Ställ i kylen.
-
Skala och dela rotsellerin på mitten. Vacuumpacka tillsammans med 0,5 msk salt, torkad timjan, vitlök och smör. Koka på låg värme i ca 45 minuter.
-
Låt svalna och skiva sedan upp upp i ganska grova skivor.
-
Skiva upp lite salladslök som garnityr.
Väl ute på plats:
-
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör.
-
Stek på rotselleri-skivorna tills de får en fin, gyllene yta.
-
Servera rotsellerin med morotssalsan, rostad lök och lite skivad salladslök.
Ingredienser (förrätt för 2 pers)
Morotssalsa
1 morot
0,5 rödlök
Lite fänkål
1 plommontomat
1 msk ajvar
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
1 tsk citronjuice
Bakad rotselleri
En halv rotselleri
1 vitlök king solo
0,5 msk salt
Ca 80g smör
1 tsk torkad timjan
Tillbehör
Rostad lök
Salladslök
Vintips
Terre di Mario Rosso. Passar riktigt bra till den söta rotsellerin och den krispiga löken.
Vill du veta mer om Pontus?
Läs vår intervju med Pontus Karén och testa hans varmrätt med smörstekta röding med syrlig sallad. Vill du dricka som Pontus? Testa då vinlådan Pontus favoriter.
Tillagt:
Till kassan
Postnumret har uppdaterats. Kontrollera ditt fraktalternativ.
har lagts till i bland favoriter.
har tagits bort från favoriter.
Logga in för att spara dina favoriter!
Prenumerera på tillagd i varukorgen!
-
Var 4:e vecka
-
Var 8:e vecka
-
Var 12:e vecka
Vi kunde tyvärr inte hitta någon leverans till det postnumret.
Var god att kontrollera ditt postnummer.
Jag hjälper dig med vintips!