Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Grillad kycklingburgare

Grillade kycklingburgare får en härlig smak och är inte svårare att laga än vanliga hamburgare. Vi toppar dem med chilimajonnäs för en riktigt smakrik upplevelse.

Grillade kycklingburgare med chilimajonnäs

Kycklingburgarens ursprung är inte lika tydligt som när det gäller traditionella hamburgare. De började dyka upp på restaurangmenyer och i snabbmatskedjor under 1980-talet. Inte minst i USA. Idag är grillade kycklingburgare en vanlig restaurangrätt, men vi vill slå ett slag för att göra egna! En grillad kycklingburgare kan anpassas på flera sätt så att du får den som just du vill ha den. Utifrån vårt recept kan du till exempel lägga till eller ta bort olika toppings eller välja ett hamburgerbröd som passar din smak. Istället för ett klassiskt sesambröd kan du satsa på fullkornsbröd eller brioche. Vi har valt hemgjord chilimajonnäs, tomat och sallad som topping på våra grillade kycklingburgare.

En grillad kycklingburgare med tillbehör är en komplett måltid men det är också passande att servera den med pommes frites. Att välja grillad kycklingburgare i stället för vanliga hamburgare är ett välsmakande alternativ. Kyckling är ett magert kött med bra sammansättning av fett och mineraler.

För att lyckas laga en perfekt grillad kycklingburgare är det viktigt att kycklingfärsen är nymalen och saftig. Om du inte kan köpa den i butik utgår du från kycklingfiléer som du maler i en köttkvarn eller kör i en mixer. Det gäller också att grilla burgarna lagom länge, så att de är genomstekta men inte torra.

Gör så här

  1. Tänd grillen.

  2. Mal eller mixa kycklingfärsen och blanda med salt, peppar, riktigt finhackad eller fint riven lök och olivolja.

  3. Gör majonnäsen genom att vispa samman äggula, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan, lite i taget, medan du fortsätter vispa tills majonnäsen tjocknat. Krydda med chiliflakes, sambal oelek samt salt.

  4. Forma fyra kycklingburgare och grilla dem 3–4 minuter på varje sida på medelhög värme.

  5. Montera dina grillade kycklingburgare med salladsblad, skivad tomat och chilimajonnäs.

Ingredienser (4 pers)

  • 600 gram kycklingfärs

  • ½ rödlök

  • 2 tomater

  • 4 salladsblad

  • 4 hamburgerbröd

  • 1 matsked olivolja

  • Salt och peppar efter smak

  • Chilimajonnäs

  • 2,5 dl rapsolja

  • 2 äggulor

  • 1 tsk senap

  • 1 msk vinäger

  • 2 tsk chiliflakes

  • 1 tsk sambal oelek

  • Salt efter smak

Vin som passar till  grillad kycklingburgare

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept