Smakrika och komplexa fisk- eller fågelrätter, gärna med någon smörsås. Servera kylt kring 14 grader, förslagsvis efter en stund på karaff.
Stor, fruktig och fatad doft med äppelkompott, blöt sten och hasselnötter. Medelfyllig till fyllig smak med frisk syra, stor fruktighet av äpplen, stenfukt och citrus, snygga steniga inslag och en lång avslutning med nötter och brynt smör.
Domaine Latour-Giraud är, precis som namnet antyder, en sammanslagning av två familjer i Mersault, Bourgogne. Historien går så långt tillbaka som till i början av 1600-talet men det var inte förrän 1958 som familjerna gick samman genom ett bröllop mellan barnen. Idag drivs firman främst av Jean-Pierre Latour tillsammans med hans syster Florence och odlingarna omfattar 10 hektar, som bara producerar klassificerade viner (80% vitt och 20% rött). Deras Mersault är ett stilexemplar av rang med fantastisk balans mellan frukt, syra och fat.