Servera runt 8-12 grader på egen hand eller tillsammans med fisk, sallad eller kryddiga asiatiska nudelrätter.
Aromer av krusbär, nyklippt gräs och med en antydan till grön paprika. Smaker av grapefrukt och nektarin, genomskuren av stenig mineral och toner av citrus.
Med den första utgåvan av detta vin för 21 år sedan visade vi domare och konsumenter att vita Bordeaux kan ha den eleganta återhållsamheten från Frankrike, men även en levande fruktighet – vilket på den tiden var en nyhet. Dessutom vann vinet pris på International Wine Challenge som "White Wine of the Year ". Över två decennier senare har den Haut-Brion-utbildade vinmakaren Jean-Marc Sauboua inte blivit mindre entusiastisk över sin stolthet och glädje – då han personligen öronmärker de bästa druvorna från Sauveterre i Entre Deux Mers och övervakar varje steg av produktionen. Resultatet är ett härligt aptitretande vitt, med en perfekt balans mellan gräsig friskhet, citron och ljusa tropiska frukter och fantastiskt friskhet.