Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

La Chablisienne är en superstjärna i Chablis. Det är ett kooperativ bestående av ett gäng mindre markägare, som alla bidrar med sina bästa druvor. Fokus ligger på komplexitet, elegans och lagringsbarhet - till ett rimligt pris.

Avgörande för att kunna erbjuda det bästa från varje cru-läge är den toppmoderna produktionsanläggningen. La Chablisienne har som mål att vinerna ska kunna lagras väl och även deras enklaste vin kan utvecklas i minst 10 år.

Sauvignon de Saint-Bris är en sann specialitet i Chablisområdet men är paradoxalt nog inte gjort på Chardonnay (som är huvuddruvan i området) utan sauvignon blanc, som annars är mest känd från Loire och Bordeaux.

Passar till

Servera vinet kring 10-12 grader. Perfekt till grillade och färska skaldjur, matiga chevresallader samt till klassisk vit sparris med citron- hollandaise.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Saint-Bris
Producent
La Chablisienne
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier
 • Producent

  La Chablisienne

  La Chablisienne är ett historiskt kooperativ vars resa startade på 20-talet. Vinodlarna säkerställer bästa möjliga kvalitet genom att dela kunskap med varandra. 

 • Huvuddruva

  Sauvignon Blanc

  "Den vilda vita"

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Kategori

  Vit bourgogne

  Jag älskar vit bourgogne! Har du hört det men aldrig förstått vad de menar? Läs svaren på de vanligaste frågorna om vit bourgogne och räta ut ditt frågetecken.