Servera runt 8-12°C till ljus fisk i en gräddig sås, eller lättare kycklingrätter
Karaktäristiska toner av nyklippt gräs, mineraler och citrustoner, men med en rund och aromatiskt ton. Friska och örtiga smaker av citron med en rund och välbalanserad avslutning.
Jean-Marc Sauboua, JMS, är född och uppvuxen bland vingårdarna i Bordeaux. Efter att ha tränat i vinkällaren hos ett förstklassiskt slott är hans standarder mycket höga och redan 1995 vann han sin första trofé för en Sauvignon Blanc. På Le Chai au Quai skapade Jean-Marc denna "super-Sauvignon i Bourgogne-stil" med de bästa druvorna från det berömda Château de Thieuley. Vinet har sedan fått jäsa på fat och genomgått processen "malo", vilken är en naturlig process som förvandlar grön äppelsyra till mer krämiga toner. Resultatet är en skarp, rund och komplex Sauvignon med citron och mycket mogen tropisk frukt.
Utmärkelser
Guld - Concours des vins Lyon, 2017 Silver - Mundus Vini International Wine Competition, 2017