Servera runt 8-12°C tillsammans med en gräddig fiskgratäng, eller rätter på vitt kött.
Friska dofter av citrus, ananas, passionsfrukt och välrundade vaniljtoner från ekfaten. Eleganta, men stora smaker, med lena och lätt smöriga toner av citrus och melon.
Den världsberömda vinkritikern Jancis Robinson sa att vita bordeauxer från 2011 har "real energy and excitement". Det var ett år då de vita vinerna nästan helt stal strålkastarljuset från de röda i Bordeaux. Sommaren var sval och fuktig, så de röda druvorna fick kämpa, medan Sémillon och Sauvignon Blanc blomstrade och växte sig starka och gav skarpa, välstrukturerade och intensiva smaker. Domaine La Roche Blanc är Château Roche Lalandes andravin. Här tas vita viner på stort allvar och vinmakaren José Rodrigues-Lalande har specialiserat sig på Bordeauxs fyra vita druvor. Hans ekfatslagrade blend på Sémillon, Sauvignon Blanc, med ett litet stänk av Sauvignon Gris och Muscadelle är en perfekt partner till fiskrätter med gräddiga såser.