Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Romagna Spumante (Novebolle)

(1)

Novebolle Bolé är Italiens nyaste Spumante DOC, tillverkad på lokala Trebbiano- och Famosodruvor. Det osannolika samarbetet mellan två av landets tidigare rivaliserande gårdar har kommit att bli en underbar, bubblande spegling av Emilia-Romagna.

Bolé-projektet föddes ur det osannolika samarbetet mellan Caviro, den största vingården i Italien, och Terre Cevico, ett annat av landets ledande vinkooperativ. De två gårdarnas gemensamma historia kantas av rivalitet och avundsjuka, men har i nutid kommit att utvecklas till en fruktbar samverkan med Bolé som resultat. 

Bolé utgör Italiens nyaste Spumante DOC, tillverkad på lokala Trebbiano- och Famosodruvor. Regionen Emilia-Romagna, hem till Caviro och Terre Cevico, är välkänd för sin kulinariska historia. Ur detta område är bland annat Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, lasagne, tortellini och tagliatelle sprunget. Till detta dricks vanligtvis välkyld Lambrusco, regionens välkända mousserande rödvin, men det nya skummande stjärnskottet från Emilia-Romagna är just Bolé. 

Mousserande vin har en lång historia i Emilia-Romagna och Bolé är ett roligt, prisvärt och fräscht tillskott till den mousserande familjen. Territoriets karaktär med passion för landet, gemenskap och livlighet fångas i den karaktäristiska men lättdruckna smaken som har inslag av päron, melon och äpple. 

Till ett glas porlande, välkyld Bolé äter du med fördel allt från mindre tilltugg såsom charkbrickor och kanapéer, till rätter som pizza och sushi.