Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Conegliano Valdobbiadene Prosecco

(1)

 Upplev Valdobbiadene DOCG, hjärtat av Prosecco.

Var ligger Valdobbiadene?

Valdobbiadene är hjärtat i Prosecco Superiore DOCG-området, mellan Venedig och Dolomiterna, där böljande kullar kläs i vinrankor och skapar en naturlig amfiteater som fångar solens strålar och värmer druvorna till perfektion.

Vilken typ av vin produceras i Valdobbiadene?

Det är nämligen härifrån som några av de mest uppskattade proseccovinerna har sitt ursprung. Det är en region som fått högsta klassificeringen, DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), vilket betyder att vinerna härifrån håller en exceptionellt hög kvalitet. Vinmakarna i Valdobbiadene fokuserar på att framställa prosecco i varierande stilar, från de friska och torra till de mjukt söta, men alla med den distinkta karaktären som regionen är känd för.

Hur smakar prosecco från Valdobbiadene?

Den unika terroiren i regionen bidrar till att vinerna får en uttrycksfull karaktär med eleganta bubblor. Typiskt för en prosecco från Valdobbiadene är dess lätta och fruktiga toner, ofta med inslag av gröna äpplen, päron och vit persika. Det finns också en friskhet som balanseras av en behaglig mineralitet och en aning sötma, vilket gör dessa mousserande viner till utmärkta följeslagare till allt från festliga tillfällen till en lugn stund på balkongen.

För att välja rätt prosecco från Valdobbiadene är det viktigt att tänka på vad du uppskattar i ett vin. Är det den uppfriskande syran, de mjuka bubblorna eller den diskreta sötman? Vi på Vinoteket hjälper dig gärna att hitta din personliga favorit som speglar just din smak och de tillfällen du vill förgylla. Vårt urval av prosecco från Valdobbiadene är noggrant utvalt för att visa på mångfalden och kvaliteten från denna speciella plats.