• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 624 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Cave de Clairmont är en producent bestående av sju familjer med lång tradition av att göra vin i Crozes-Hermitage. Producenten är resultatet av ett projekt som startades 1972, då tre familjer gick samman för att skapa något nytt. Vinerna är moderna i stilen och man arbetar aktivt för att förbättra produktionen ur miljösynpunkt. 2010 var en fantastisk årgång i hela Rhônedalen och vinet har fått 91 poäng av Robert Parkers ”The Wine Advocate”.

Passar till

Servera till smakrika rätter med rött kött eller vilt. Gärna med en gräddig sås för att minska upplevelsen av den friska syran i vinet.

Utmärkelser

91/100 - Robert Parker

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu efter lite tid på karaff till och med 2018
Färg
Mörkt blåröd
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% syrah
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  Kärt barn har många namn sägs det och det stämmer verkligen in på denna druva, även om de mest vedertagna namnen är Shiraz och Syrah. Oavsett namn, är Shiraz/Syrah utan tvekan en av de mest mytomspunna blå druvorna i vinvärlden. 

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Rhônedalen

  Rhône ligger intill floden med samma namn. Härifrån kommer Châteauneuf-du-Pape och flera andra toppviner. Regionen delas in i norra och södra Rhône vilka skiljer sig åt både när det gäller klimat och regler kring odlingen.