Det första Aperture-receptet föddes under efterkrigstiden.
Under en nöjesresa till den underbara staden Venedig blev Herr Giovanni Di Costanzo förtrollad av en drink gjord av en mousserande röd likör blandad med lite soda. I Venedig var den redan känd bland invånarna och bland de många turisterna som vistades på det underbara Piazza San Marco; så han tog med sig detta underbara minne hem.
När han kom hem, där han redan hade börjat producera citrusbaserade likörer, började han arbeta på sitt personliga recept av den cocktailen. Efter några månaders arbete lyckades han nå ett högkvalitativt recept, riktigt balanserat och aromatiskt komplext, som verkligen skilde sig från andra recept vid den tiden. Det unika kom från den ihållande citrusaromen, samma citrusfrukter han arbetade med för att tillverka sin berömda likör.
Aperture är en frisk och lätt aperitif, uppskattad tack vare sin låga alkoholhalt.
Receptet erhålls genom infusion av en blandning av olika hemliga ingredienser, bland vilka finns apelsin och bittra örter som gentiana och rabarber. Slutligen kombineras alkoholblandningen med högkvalitativt socker, med en nyare produktionsprocess, vilket resulterar i den typiska söta och sura smaken.
Kombinerad med ett mousserande italienskt vitt vin, är Aperture den bästa ingrediensen för en perfekt Spritz, som gör varje fest oförglömlig.