Härligt som extra lyxigt finger-food vin, till hors d'oeuvres eller testa med San Daniele-skinka. Annars gott till det mesta från havet. Servera kylt kring 10-11 grader.
Elegant, finstämnd doft citrusfrukter, vita blommor, mandlar och viss mineralitet. Len, fruktig och frisk smak med mycket stenfrukt, citrus zest, nötter och en ren, frisk och ihållande syra.
Fantinel är vinproducenten med stort V i Friuli, en vinregion i nordöstra Italien. Regionen är känd för att producera friska och aromatiska vitviner, tack vare sitt svala klimat med lite höjdmeter men framför allt för mousserande vin, av samma anledning. Företaget ägs och har alltid ägts av familjen Fantinel och producerar också en av Italiens mest kända skinkor. Just Prosecco är dock det de har gjort sitt namn igenom och Fantinel är idag det mest igenkända namnet på ett mousserande vin i Storbritannien, enligt en ny undersökning! Men de gör också fantastiska stilla viner framförallt på de lokala druvsorterna Friulano och Refosco.