Woodlands wines

(0)

Woodland Vineyards grundades år 1973 av makarna David & Heather Watson som en av de första av fem vingårdar i Margaret River. Deras ambition var att skapa stora viner i en klassisk Bordeaux-stil, vilket de verkligen lyckats med.

Woodlands viner slog igenom ordentligt 1981 då deras ”Andrew” Cabernet Sauvignon vann ”Best Red Wine” vid Perth Wine Show, Mt Barker Wine Show och vid The National Wine Show. Det var det första vinet från Margaret River att vinna ett nationellt rödvinspris.

Trots de tidiga framgångarna, så upphörde David och Heather nästan helt med vinproduktionen 1992, då de valde att sätta sina barn i privatskola i Perth. Nästan alla druvor såldes under den tiden till andra högprofilerade producenter i regionen.  1999 var de dock tillbaka på gården och började producera vin igen.

2002 tog sonen Stuart över som vinmakare och brodern Andrew anslöt sig på heltid 2005 för att föra familjetraditionen vidare. 2007 förvärvade familjen Watson det närliggande Woodlands Brook Vineyard, som gav dem en fantastisk möjlighet att plantera  ännu mer högkvalitativa Cabernet Sauvignon på ägornas väldränerade jordar i söderläge.

Idag har Woodlands en årlig produktion på ungefär 144 000 flaskor och specialiteten är röda viner, även om de på senare år också gjort några riktigt bra Chardonnayer. År 2010 tilldelades makarna en “Lifetime Achievement Award” av “The Margaret River Wine Industry Association för sin konstant höga kvalitet av viner.

2016 tilldelades David & Heather den prestigefulla minnesmedaljen Jack Mann, som årligen delas ut till de som gjort ett betydande bidrag för WA Wine Industry. Deras förstavin på Cabernet Sauvignon förs fortfarande på druvor från ursprungsrankorna David och Heather planterade 1973 och vinner kontinuerligt fina priser världen över och är också listad hos Langtons ”Classification of Fine Wines”.